Konsult

Glad Petra 2Petra Palmgren Lindwall – Senior Business Strategist


Jag kommer från en entreprenörsfamilj och började min bana med att starta mitt första företag när jag var 18 år. Under de kommande 30 åren har jag fortsatt som entreprenör, intraprenör och ledare i små, medelstor och stora företag. Jag har haft förmånen att arbeta både i Sverige och utomlands och i bolag som spänner över flera olika branscher.

Jag har bl.a. jobbat som extern VD för ett bolag som hade ambition att växa och idag jobbar jag med att coacha/vara mentor/rådgivare för VD:ar i bolag i tidig fas men även bolag som kommit en bit på vägen. Min nisch är tillväxt och allt vad det innebär för försäljningen, marknad, teknik-/produktutveckling, organisation, IP, ekonomi, struktur och finansiering. Jag har mycket energi, driver och är tydlig.

I hela min karriär så har jag varit en nyckelperson i organisationer som vill åstadkomma förändring. Den röda tråden för mig har varit att ansvara för att starta något nytt eller utvärdera en verksamhet för antingen nysatsning eller nedläggning. Jag har en stor verktygslåda med metoder och processer för att initiera, genomföra och följa upp förändringsarbete i både stort och smått. Min absolut starkaste sida är förändring som berör organisationens affär/er.

I mitt dagliga arbete träffar jag innovatörer och entreprenörer som brinner för sina teknikidéer som de vill kommersialisera. Jag utvärderar affärspotentialen i dessa idéer, agerar investment manager för de första investeringarna, samarbetar med andra investerare, jobbar aktivt med bolagsbildning och uppbyggandet av dessa bolag från evaluering, analysfasen, kommersiella bolagiseringsfasen, internationaliseringsfasen till expansionsfasen.

Eftersom jag jobbat i så många branscher och haft förmånen att inneha ledande befattningar kan jag direkt omsätta mitt kunnande i uppdrag där man är ute efter en person som får saker och ting gjort, någon som man kan lita på, som kan bidra på många plan och som tillför en balans mellan ”hårt” och ”mjuk”.

Mina starka sidor är att jag driver frågor och projekt framåt – kommer till avslut! Jag är handlings- och beslutskraftig och fungerar som bäst när jag har många bollar i luften. Jag är en teamspelare och gillar att förankra och driva utveckling tillsammans med andra tänkande människor. Något annat som alltid hängt med är att jag omtalad för att vara rak, ärlig, kommunikativ och med glimten i ögat.

Jag jobbar inte hela tiden! Jag har min familj som består av min man och son samt hunden Buzz. Jag är en hängiven seglare och skidåkare i kombination med att resa, mat & dryck och sällskap i goda vänners lag.

Mig når du på 0734-315400 eller petra@palmgrenlindwall.se.

Hoppas vi ses!

 

 

 

 

Till Petra’s CV

Till Petras styrelseprofil/CV

Intervju med Petra (2014-02-28)

 

Lämna en kommentar