Kraften av nätverkande

Jag tror på kraften i att träffa andra människor med olika bakgrund för att berika och utveckla mig själv. I förlängningen så berikar det människor runt mig och mina kunder. Med det som bakgrund så har jag varit med och initierat en del nätverk men driver också några nätverk i egen regi.

Frukostklubben ”Palmgren Breakfast Club”

I mars 2017 så tog jag initiativet till att bjuda in personer i mitt affärsnätverk till att äta frukost på ett schysst ställe, ingen agenda utan bara äta gott och ses. Vi började på hotell Bellora i centrala Göteborg men är numera på hotell Pigalle, också i centrala Göteborg. Vi ses en måndag i månaden vid ca 8-10 tillfällen per år med start kl.7.30 på morgonkvisten. Man behöver inte anmäla sig utan man bara kommer och många tar med sig gäster. Vi kan bli allt ifrån 4-5 personer upp till 12-15 personer. Det blir alltid nya konstellationer och diskussioner. Många vittnar om att dom fått kontakter som lett till nya uppdrag och ny anställning. Det finns ingen agenda eller krav utan du kommer som du är. Frukosten betalar du själv och på plats.

Frukostklubben har en egen Facebook-sida så vill du bli medlem där så klicka här.

Lunchklubben ”Palmgren Lunch Club @Pigalle”

Det är inte alla som kan komma på frukost så när jag hade kört Frukostklubben ett tag så frågade många om jag inte kunde köra luncher. Då testade jag med att ha en Lunchklubb och har kört den parallellt med Frukostklubben sen hösten 2017. Det är i princip samma koncept; en avslappnad lunch där vi ses, äter gott och umgås. Ingen agenda eller krav. Vi äter våra luncher i härlig miljö i restaurant Atelier som ligger på 4:e våningen i hotell Pigalle i centrala Göteborg. Vi ses 8-10 fredagar per år och vi har bord bokat från kl.12. Ingen anmälan behövs och vi har hittills löst sittplatser till alla som kommit. Du betalar din egen lunch på plats. Ofta ser jag olika personer som kommer på Frukostklubben respektive Lunchklubben så på det sättet kompletterar dom varandra.

Lunchklubben har en egen Facebook-sida så vill du bli medlem där så klicka här.

VD-nätverk

Under mina många år som styrelseordförande har jag naturligt arbetat nära de VD:ar i de bolag jag varit styrelseaktiv i. Som styrelseordförande ser jag det som en självklarhet att stötta och motivera VD, komplettera med mina erfarenheter och kompetenser. Som VD kan man ibland behöva stöta och blöta sina mer operativa frågor med en annan i samma situation. Som ordförande såg jag att det VDar som jag arbetade med gick igenom samma frågeställningar och utmaningar och frågade då om det var intressant att träffas i ett VD-nätverk. Det var det och sedan 2016 har jag ett VD-nätverk för de VDar jag arbetat och arbetat med. Det har också kommit in spontana frågor från andra VDar som vill finnas med i vårt nätverk och sammanhang. Det är ett ganska kravlöst nätverk som bygger på deltagande och delande. I dagsläget är vi ca 15 VDar från olika branscher, geografier och faser. Vi ses mellan kl.12-13.30 under 8-10 tillfällen per år. Vi började ses fysiskt hos någon av medlemmarna men har det senaste året fått en bra närvaro genom att ha våra träffar digitalt.

Är du nyfiken på vårt nätverk så kontakta mig via mail på petra@palmgrenlindwall.se.

Nätverk för professionella styrelsearbetare

Jag har varit med och initierat ett nätverk för personer som har styrelsearbete som yrke. Nätverket finns och drivs idag av Styrelseakademien Västsverige. Vi ses vid flertalet tillfällen under året där vi ibland har olika teman men också spontant delande i mötet. Vi ses under ca 1,5 tim antingen digitalt eller hos någon av Styrelseakademien Västsveriges partners.

Du kan läsa mer om nätverket här och är du intresserad kan du kontakta mig direkt så ska jag slussa dig vidare till rätt person. Maila mig på petra@palmgrenlindwall.se.