Nyhet Publicerat: 4 april, 2024

Nytt avsnitt i podden ”Styrelsesnack” med gästen Carl Svernlöv

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Det är tredje gången jag välkomnar Carl Svernlöv till podden ”Styrelsesnack”. Carl har varit med i podden två gånger tidigare, avsnitt 16 och 34. Carl är en väl meriterad advokat på Baker & McKenzie. Han var tidigare adjungerad professor i associationsrätt på Uppsala universitet och är det numera på Stockholms Universitet. Han är också en aktiv författare av litteratur på området.

Jag fortsätter fråga Carl om styrelseansvar och i detta avsnitt så fördjupar vi oss lite mer kring vilka konsekvenser det skulle kunna bli för ledamöter såsom skadestånd och fängelsestraff. Carl vill dock alltid påminna oss om att är vi pålästa, gör vår hemläxa och har goda intentioner så behöver man inte vara så orolig för att man ska råka ut för tråkigheter.

Vi pratar om situationer som kan uppstå när ägarna kan avkräva ansvar av ledamöter. Vi pratar om situationer och konsekvens för t.ex. låneförbudet, spridning av aktier i privat bolag, rätten att sammankalla styrelsen, beredning av ärende vid beslut med mera. Carl berättar också om olika rättsärenden som finns.

Detta och mycket mer samtalar jag om med Carl och vi hoppas att samtalet ger energi och perspektiv till dig som lyssnare.

Trevligt lyssnande!

Dela

FacebookTwitterLinkedIn