Event Publicerat: 30 maj, 2021

Paneldiskussion om Framtidens Arbetsplats

Kollegor, kaffemaskinen och koncentration

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

87% av kontorsanställda i Sverige vill gå tillbaka till kontoret när Corona-pandemin lugnat sig och det är möjligt igen. Många längtar efter att få träffa kollegor i verkliga livet i ett gemensamt mötesrum, snackas vid kaffemaskinen och kanske få lite mer lugn och ro än vad man haft när man varit tvungen att arbeta hemifrån, samtidigt som övriga familjen också varit hemma. Samtidigt vill 9 av 10 fortsätta jobba på distans åtminstone en dag i veckan.

  • Hur kan du som arbetsgivare få medarbetarna att trivas på bästa sätt när de återkommer till det fysiska kontoret?
  • Vilka tjänster önskar medarbetarna att arbetsgivaren erbjuder på arbetsplatsen för att underlätta vardagen?
  • Hur ska framtidens kontor vara utformade om medarbetarna själva får välja?
  • Vad behöver man tänka på om en del av medarbetarna även fortsättningsvis kommer arbeta på distans någon eller några dagar i veckan?
  • Hur får man på bästa sätt till en hybridlösning mellan öppet landskap och enskilt kontor?
  • Vad skapar motiverade medarbetare?
  • Skiljer åsikterna och önskemålen sig åt beroende på var man bor, ålder och bransch?

Det är några av frågorna vi kommer att diskutera i denna paneldiskussion, som leds av Petra Palmgren Lindwall, professionell styrelsearbetare och Charlotta Oom, ledarutvecklare och coach. Syftet med eventet är att ge perspektiv till den högaktuella frågan om framtidens arbetsplats. Med oss har vi mycket intressanta paneldeltagare:

Kristina Wärmare, PR- och Kommunikationschef, NetOnNet. Företaget har sedan i höstas arbetat med ett projekt för att anpassa kontor och arbetssätt till livet i det nya normala post corona. Nu byggs lokalerna om och anpassas till de ca 250 tjänstekvinnor och -män som arbetar vid huvudkontoret i Borås. Hur har det arbetet gått till – viktiga lärdomar?

Henrik Saxborn VD Castellum. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i deras lokaler. Företaget har tagit fram rapporten ”Framtidens kontor – om medarbetarna själva får välja”, hösten 2020. Vad är det viktigaste som framkommit bl.a från denna rapport?

Erik Herngren, Senior Partner Kairos Future. Det internationella konsult- och analysföretaget hjälper företag och organisationer att förstå och forma sin framtid, bl.a genom trend- och omvärldsanalys. Vad ser de för trender för framtidens arbetsplats?

Henrik Byström, Business Group Lead Modern Work & Security Microsoft. Företaget var tidiga med konceptet aktivitetsbaserat kontor. Vad har de lärt sig av den erfarenheten och hur tänker de framöver?

Det här är ett öppet kostnadsfritt digitalt event som vi kör i plattformen Zoom måndagen den 14 juni mellan kl. 11.20-12.30. Eventet kommer spelas in för att kunna läggas ut på YouTube.

Eventet är ett initiativ av Petra Palmgren Lindwall och Charlotta Oom.

Varmt välkomna!

Petra & Charlotta

Till anmälan

Dela

FacebookTwitterLinkedIn