Nyhet Publicerat: 24 april, 2023

Det vi tränar på blir vi bra på… 

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Hur ofta arrangerar vi träningsläger på arbetsplatsen? Jag menar då inte idrottsträning utan träning av förmågor som är viktiga för vårt arbete?

En sådan förmåga som är helt avgörande för vår konkurrenskraft är vår förmåga att anpassa oss efter nya förutsättningar. Och jag tänker det gäller alla i ett företag; medarbetare, ledning, styrelse och ägare. Jag tänker även de intressenter som finns runt ett företag.

Det här kan vi träna på, tillsammans! Jag är helt övertygad om vikten av att de personer som tillsammans utsätts för nya förutsättningar också ska träna tillsammans. Vi kommer känna till varandras förmågor, kompetenser, styrkor, svagheter, värderingar med mera, som ger oss bättre förutsättningar att få ut det mesta av gruppen, bli högpresterande och snabbfotade men framförallt ett bättre utfall än om vi är otränade.

Jag möter många ledare och får ofta frågan; hur förbereder man sig för det oförutsädda? Skapa utrymme för att prata om risker, vilka scenarion kan tänkas uppstå och hur skulle ni hantera dessa scenarios? Bara den övningen tränar er i beredskap för det oförutsedda även om de scenarion ni sätter upp kanske inte händer.

Jag förstår av samtal om detta, att många inte anser att de har tid för den här typen av insatser. Fundera då på vad som går förlorat i det lilla och det stora om ni inte tar er tiden…

Jag gillar begreppet ”teaming” såsom Amy Edmondson Ph.D från Harvard University beskriver det i ett inslag på YouTube – https://lnkd.in/enJSJXsd

Har ni träningsläger på er arbetsplats? Berätta gärna! Jag är supernyfiken på hur företag arbetar med att träna sin anpassningsförmåga.

Dela

FacebookTwitterLinkedIn