Nyhet Publicerat: 24 juli, 2022

Fler unga styrelsetalanger till våra styrelser för ökad tillväxt och lönsamhet.

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Fler unga styrelsetalanger till våra styrelser för ökad tillväxt och lönsamhet.

En diversifierad styrelse skapar perspektiv som behövs för att sticka ut i en snabb, föränderlig och komplex marknad. En aspekt av diversifiering är ålder. Få unga får chansen att vara med i våra styrelser. Ändå representerar de nutida och framtida medarbetare, kunder och samarbetspartners. De behövs för att utveckla våra affärsmodeller idag, imorgon och i framtiden. Men varför hålls de utanför styrelserummen?!

Charlotta Oom och jag vill förstå och bidra till att lyfta unga styrelsetalanger genom ett initiativ där vi började med rundabordssamtal. Vi bjöd in unga personer till dialog om just detta. Det var många som räckte upp handen och till dagen vi bestämde så blev det 12 unga styrelsetalanger som kom runt bordet:

Victoria Sahlberg
Adetoun Ayoade
Marcus Karjalainen
Bahar Malavan Naryndji
Viktor Törn
Terese Tapper
Ida Thorén Olsson
Tirdad Zadeh
Parya Osman
Henrik Nordström
Wiktor Öberg
Daniel Wallin

Vi pratade om möjligheterna med att unga deltar i styrelsearbete, vilka hinder och fördomar både de har och vi alla har kring styrelser.

Vi spelade in våra två rundabordssamtal så att du som är ägare, valberedare, rekryterare eller som får frågan om du ”känner någon som…” kan få perspektiv på att inkludera unga personer i styrelser.

Du kan ta del av filmerna på YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL77VUB-ro1SiJXfkAWjRL0rbwnNtHekJf

Vi kommer fortsätta att arbeta med fler initiativ kring just detta ämne. Alla deltagarna ingår i ett nätverk för att peppa, dela och utveckla varandra.

Jag vill också passa på att fråga om det är någon eller några som vill vara med att skapa en 100-lista för unga styrelsetalanger? DM:a mig i så fall.

Lyssna, dela och sprid gärna!

Dela

FacebookTwitterLinkedIn