Nyhet Publicerat: 11 mars, 2024

Nytt avsnitt i podden ”Styrelsesnack” med gästen Caroline Farberger

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Nytt avsnitt i Sveriges största styrelsepodd ”Styrelsesnack” där jag fick ett fint samtal med Caroline Farberger om hennes styrelseerfarenheter och tankar kring styrelser.

Vi inleder samtalet med att prata om Carolines resa från att vara en man och VD för ICA Försäkring till att efter sin köntransition komma till jobbet som kvinna i samma roll. Vad händer hos Caroline och vad händer i hennes omgivning.
Caroline är en av de personer som kan prata om perspektiven och hur det påverkar en mängd olika saker som de allra flesta av oss inte ens tänker på.

Caroline arbetar idag med styrelseuppdrag i framförallt finansbranschen. Hon är en stor ambassadör för frågor som handlar om DEI; Diversity, Equality and Inclusion. Vi pratar om varför det är viktigt för företag att använda sig av hela kompetensbasen när man har ambition att skapa tillväxt och värde. Vi vet från forskning att företag som kontinuerligt arbetar med och har en kultur där mångfald, inkludering och jämställdhet är ett viktigt element, har bättre lönsamhet och finansiella resultat.

Caroline delar med sig av sina tankar kring hur man ska tänka när man får frågan om ett styrelseuppdrag eller vill göra sig synlig för styrelseuppdrag samt vad det innebär att vara engagerad som styrelseledamot.

Detta och mycket mer samtalar jag om med Caroline och vi hoppas att samtalet ger energi och perspektiv till dig som lyssnare.

Styrelsesnack är Sveriges största podcast om styrelsearbete med sina över 25 000 lyssnare. Podden vänder sig till dig som är styrelseaktiv, vill engagera dig i styrelsearbete, ägare som vill få till en värdeskapande ägarstyrning, VD och ledning som vill bidra till god bolagsstyrning och alla andra nyfikna såklart.

Jag är värd för podden och arbetar till vardags som styrelseordförande, styrelseutbildare och rådgivare till ägare, styrelse, VD och ledning kring god ägar- och bolagsstyrning samt strategiutveckling.

Tack till Umami Produktion som hjälper till med ljudteknik och att få en bra slutproduktion. Och massor med tack till Lotta Cederbom och Matilda Emilsson för att jag fick låna era fina poddstudio på Aller Media Sweden i Stockholm.

Podden finns på plattformar som Podbean, Spotify, Podcaster hos Apple, Google, Amazon med flera.

Trevligt lyssnande!

Dela

FacebookTwitterLinkedIn