Nyhet Publicerat: 30 januari, 2024

Nytt avsnitt i podden ”Styrelsesnack” med gästen Hans-Peter Arnborg

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat är kultur, företagskultur. Hur kan jag som styrelseledamot bidra till att vi har den bästa företagskulturen för att vi ska vilja, orka och göra det bästa?

Jag bjöd in Hans-Peter Arnborg som gäst i podden för att prata om det här. Vi hade ett omfattande och fint samtal om just detta. Så nytt avsnitt i podden ”Styrelsesnack”.

Hans-Peter Arnborg har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med företagskulturella frågor som började med att vara med när PG Gyllenhammar ville att Volvokoncernen skulle bli bäst i världen på psykosocial arbetsmiljö och ledarskap. Sen många år är Hans-Peter delägare och verksam i YesP som arbetar med mätbara och verkliga effekter i verksamheter.

Hur tar man tillvara på bolagets fulla potential istället för att acceptera det där lite nästan och lagom? Från trivsel till nöjdhet via engagemang så blir det prestation som tar tillvara på den potential som finns och ta hand om de hinder som finns på vägen. Människor vill göra bra grejer och vill göra bra grejer tillsammans.

Det här är ett område som omsluter många olika delar såsom arbetstrivsel, prestationsglädje, nära relationer och kopplingen till lönsamhet, tillväxt och hållbarhet. Vi pratar också om styrelsens kultur och ett tips som Hans-Peter ger i det är ”Se till att det är viktigt det ni presterar!”

In och lyssna! Det kommer vara ett samtal som jag tänker berikar dig oavsett om du är ägare, styrelse, VD, ledare eller intresserad av lönsamhet, tillväxt och hållbarhet.

In och lyssna! Finns där poddar finns. Spotify, Podcaster hos Apple & PodBean.

Tack till Umami Produktion som hjälper till med ljudteknik och att få till en bra slutproduktion.

Dela

FacebookTwitterLinkedIn