Nyhet Publicerat: 21 mars, 2024

Nytt avsnitt i podden ”Styrelsesnack” med gästen Jonas Fasth

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

I två studier med sammantaget 99 ledamöter så har Jonas Fasth från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet med stöd från Västsvenska Handelskammaren, Regeringskansliet och Styrelseakademien Västsverige samlat sina observationer i boken ”Styrelsearbete – dåtid, nutid och framtid”.

Jag bjöd in Jonas till podden för att prata om vilka observationer som man gjort i studierna och vad vi kan ta med oss framåt i vårt styrelsearbete. Jonas är i grunden tillväxtforskare och förklarar att det handlar om förändringsledning och där styrelsen har en viktigt roll att spela för bolags tillväxt.

En grundläggande röd tråd genom hela boken är att styrelsen är ett forum för lärande. Med det menar Jonas i sina observationer det kräver ökad dialog, fokus på kollektiv visdom, mångfald, en mer dynamisk syn på styrelsens sammansättning och ökat fokus på att utforska.

För att prata om styrelsearbete och studierna så utgår Jonas i boken utifrån agenda, arena, arbetsform och aktörer. Vad är drivkrafterna bakom att det ser ut som det gör och vad får det för konsekvenser. Jonas vill skapa en dialog kring hur styrelser framåt kan vara än mer värdeskapande och skapa förutsättningar för god tillväxt.

Detta och mycket mer samtalar jag om med Jonas och vi hoppas att samtalet ger energi och perspektiv till dig som lyssnare.

Trevligt lyssnande!

Dela

FacebookTwitterLinkedIn