Nyhet Publicerat: 5 juni, 2023

Nytt poddavsnitt med Carl Svernlöv – vi fortsätter fördjupa oss i styrelsens ansvar

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Nytt avsnitt ute i podden ”Styrelsesnack med Malin & Petra”. Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning.

Vi välkomnar tillbaka en tidigare uppskattad gäst vars avsnitt (avsnitt 16) är det mest lyssnade avsnittet i vår podd – Carl Svernlöv. Det visar att det som Carl kan är ett intressant område för många styrelsearbetare. Carl är en väl meriterad advokat på Baker & McKenzie. Han var tidigare adjungerad professor i associationsrätt på Uppsala universitet och är det numera på Stockholms Universitet.

Sedan vårt förra avsnitt med Carl så har både vi och Carl fått in en del frågor som Carl försöker besvara i det här avsnittet. Vi insåg att Carl säkerligen kommer bjudas tillbaka som gäst då det finns mycket att utforska och Carl som är oerhört kunnig och bra på att förklara för en icke jurist.

Vi pratar med Carl om vad ansvarsfrihet handlar om, det beslut som stämman tar en gång per år. Hur har det ändrats över tid. Vi pratar också om suppleanters ansvar och även om man kan bli ”smittad” som styrelseledamot från tidigare tagna beslut. Vad innebär det för ansvaret med att reservera sig för beslut?

Vi ställer frågan kring skillnaden i ansvar mellan styrelse och VD men också mellan VD och vice VD samt ordförande och vice ordförande. Vi fördjupade oss i frågan kring beredningstvånget som är straffsanktionerat och vi hann gå in lite på otillåten värdeöverföring.

Detta och mycket mer samtalar vi om med Carl och vi hoppas att samtalet ger energi och perspektiv till dig som lyssnare.

Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra!

ps. som vanligt är vi så exalterade över våra gäster så vi glömmer ta bild, så också denna gången, men lånar bilden från förra gången vi hade Carl i podden.

https://styrelsesnack.podbean.com/e/34-carl-svernlov-vi-fortsatter-fordjupa-oss-i-styrelsens-ansvar/

Dela

FacebookTwitterLinkedIn