Nyhet Publicerat: 14 juni, 2023

Nytt poddavsnitt med Erik Herngren – styrelsens roll i omvärldsbevakningen och analysen

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Styrelsens roll i omvärldsbevakningen och analysen

Då var det dags med nytt avsnitt i podden ”Styrelsesnack med Malin & Petra”. I det här avsnittet gästas vi av Erik Herngren som är partner på Kairos Future som är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag och organisationer att förstå och forma sin framtid.

Många upplever att det är mycket oförutsett som händer i världen som påverkar våra bolags förutsättningar för en hållbar affärsmodell. Intresset för det mer långsiktiga och strategiska frågorna tar mer plats för ägare, styrelse och ledning. Men hur bra är vi på omvärldsbevakning och analys?

Erik hjälper oss med hur vi ska tänka när vi som styrelse vill och behöver bidra till att omvärldsbevaka och framförallt bidra till analysen. I vilka tidshorisonter ska man tänka? Vad ser Erik i trender och spaningar som man gör på Kairos Future, som vi behöver ha med oss när vi sätter våra strategier? Hur arbetar man med sin omvärldsbevakning i en snabbrörlig värld? Vi pratar också om nyttan med scenarioplanering.

Detta och mycket mer samtalar jag om med Erik och vi hoppas att samtalet ger energi och perspektiv till dig som lyssnare.

Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra!

PS! Vi har nu snart 16 000 lyssnare till vår podcast vilket är så häftigt! Stort tack till alla gäster som bidrar med grymma samtal och till er lyssnare som lyssnar, kommer med frågor, tips på gäster och som stöttar oss i vår nyfikenhet kring olika områden som är intressanta för god bolagsstyrning.

https://styrelsesnack.podbean.com/e/35-erik-herngren-styrelsens-roll-i-omvarldsbevakningen-och-analysen/

Dela

FacebookTwitterLinkedIn