Nyhet Publicerat: 21 januari, 2023

Nytt poddavsnitt med Michael Alphov – hur vi får ut mest av vårt styrelseteam!

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Varmt välkomna till podden ”Styrelsesnack med Malin & Petra”. Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare.

Vi kommer tillbaka till ämnet kring team, gruppdynamik, grupputveckling, ledarskap och prestation med att vi bjuder in Michael Alphov som har en 20-årig bakgrund inom dessa områden. Michael arbetar aktivt med grupper och ledare och har stor erfarenhet från dess utmaningar. Michael har också podden ”Alphov & Lopez” tillsammans med Oliver Lopez.

Med avsats i Susan Wheelans väl använda teori om grupputveckling, Integrated Model of Group Development (IMGD) så pratar vi om styrelseteamet och dess utmaningar. Vi pratar om det laddade ordet ”högpresterande” och hur man som ordförande och ledamot kan göra för att bidra till rätt fokus.

Vad är en grupp och vad är ett team? Är styrelsen ett team och varför? Vi pratar om hur det påverkar styrelsen att man ses mer sällan och om VD är en del av teamet.

Högpresterande styrelseteam är ständigt aktuellt, i alla fall borde vara det. Ett ämne och område som det alltid finns mer att prata om. Det här avsnittet är ett livligt engagerat samtal om alla aspekter som man kan få med under en timmas avsnitt.

Vi hoppas att du får lika mycket nöje och nytta av avsnittet som vi hade när vi spelade in vårt samtal med Michael. Du hittar podden där poddar finns. Länkar i kommentarsfältet.

Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra!

https://styrelsesnack.podbean.com/e/michael-alphov-hur-vi-far-ut-mest-av-vart-styrelseteam/

Dela

FacebookTwitterLinkedIn