Nyhet Publicerat: 20 juni, 2023

Nytt poddavsnitt med Niclas Ingeström – nyfikna frågor om digitalisering, cybersäkerhet och AI

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Dela

FacebookTwitterLinkedIn

Nu släpper vi ytterligare ett nytt spännande avsnitt i podden ”Styrelsesnack med Malin & Petra” – podden för dig som är intresserad av styrelsearbete och bolagsstyrning.

Malin och jag är ju två nyfikna styrelsearbetare och vi kände att våra frågor kring AI, Chat GPT, cybersäkerhet med mera inte var uttömt så vi bjöd in Niclas Ingeström till podden för att fortsätta ställa nyfikna frågor i området.

Niclas Ingeström är Chief Digital Officer på börsnoterade fastighetsbolaget Castellum. I hela sitt yrkesverksamma liv har Niclas arbetat med IT, innovation och digitalisering. Dessutom är Niclas verksam som ledamot i flertalet styrelser.

Vi frågade Niclas om hur man arbetar på Castellum men också allmänt om vilka frågor en styrelse kan och ska ställa kring driftsfrågan och affärsmöjligheter kopplat till dessa områden.

Vi pratar bland annat om nya regelverk som kommer komma inom EU såsom AI Act och NIS2-direktivet. Hur tar vi oss an nya tekniska tjänster som en möjlighet men också förstå risker. Vi kunde inte heller låta bli att ställa frågor kring Chat GPT, hur använder Niclas det och hur kan en styrelseledamot med fördel använda sig av det i sitt värdeskapande.

Detta och mycket mer samtalar vi om med Niclas och vi hoppas att samtalet ger energi och perspektiv till dig som lyssnare.

Trevligt lyssnande önskar Malin & Petra och en Glad Midsommar!

https://styrelsesnack.podbean.com/e/36-niclas-ingestrom-nyfikna-fragor-om-digitalisering-cybersakerhet-och-ai/

Dela

FacebookTwitterLinkedIn